Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Isglass med skumpa

"Lemonad-pop ice" är en överraskning med sötsyrlig isglass i champagnen. 

Isglass med skumpa
Isglass med skumpa
Isglass med skumpa
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlcitron- pressad
  • 1citron

Till drinkarna

  • 1 flaskachampagne- eller ­mousserande vitt vin (75 cl)

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Låt lagen kallna. Blanda lag och citronsaft.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Lägg citronskivor i glassformarna. Fyll på med lemonaden och ställ formarna i frysen 1–2 timmar. Sätt i glasspinnar. Om man har pinnar med lockhållare kan man sätta i dem direkt. Ställ formarna i frysen ca 12 timmar.

  3. Skölj formarna hastigt i ljummet vatten och lossa glassarna. Om du ska förvara glasspinnarna i frysen så lägg dem i täta burkar med plast mellan, eller frys in pinnarna 1 timme efter att de lossats från formarna. Lägg sedan pinnarna i fryspåsar, då fastnar de inte i varandra.

  4. Ställ glasspinnarna i glas och fyll på med champagne eller mousserande vin.

  5. Glasspinnar i trä finns att köpa på Bagaren och Kocken.

Vad tyckte du om receptet?