Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
"Lemonad-pop ice" är en överraskning med sötsyrlig isglass i champagnen.
Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Låt lagen kallna. Blanda lag och citronsaft.
Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Lägg citronskivor i glassformarna. Fyll på med lemonaden och ställ formarna i frysen 1–2 timmar. Sätt i glasspinnar. Om man har pinnar med lockhållare kan man sätta i dem direkt. Ställ formarna i frysen ca 12 timmar.
Skölj formarna hastigt i ljummet vatten och lossa glassarna. Om du ska förvara glasspinnarna i frysen så lägg dem i täta burkar med plast mellan, eller frys in pinnarna 1 timme efter att de lossats från formarna. Lägg sedan pinnarna i fryspåsar, då fastnar de inte i varandra.
Ställ glasspinnarna i glas och fyll på med champagne eller mousserande vin.
Glasspinnar i trä finns att köpa på Bagaren och Kocken.