Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Isglass med mynta och ingefära

Recept på isglass gjord på ginger beer, lime, mynta och äppeljuice. En härlig mojitoinspirerad glass som svalkar skönt när det är varmt ute.

Isglass med mynta och ingefära
Isglass med mynta och ingefära
Isglass med mynta och ingefära
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 msklime- pressad
  • 0,5 krukamynta
  • 1 förpäppeljuice- konc (2 dl)
  • 2 burkarginger beer- (à 33 cl)

Garnering

  • 1äpple- syrligt, gärna Granny Smith

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till glassen, utom ginger beer, med en mixerstav. Sila saften genom en finmaskig sil. Blanda med ginger beer.

  2. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg dem i kallt citronvatten.

  3. Häll saften i glassformar och lägg i äppelskivorna längs med kanterna på formarna.

  4. Frys 3–4 timmar, tills glassen är helt genomfryst. Stoppa ner glasspinnarna efter ca 1 1/2 timme, när glassen börjat bli fryst.

Vad tyckte du om receptet?