Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bellini-isglass

Bellini-isglass är en cool variant på den italienska klassikern. För ett alkoholfritt alternativ utesluter du vinet och ersätter lite av mineralvattnet med fruktsoda.

Bellini-isglassBellini-isglassBellini-isglass
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4persikor- mogna
  • 1 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 1 flaskamousserande vitt vin- med eller utan alkohol (75 cl) eller mineralvatten

Gör så här

  1. Koka vatten och socker till en simmig lag. Låt kallna.

  2. Skala och kärna ur persikorna. Mixa dem tillsammans med sockerlagen till en slät puré. Fyll fyra isglassformar med purén och stick ner en pinne i varje. Ställ i ­frysen tills de frysts, 2–3 timmar.

  3. Lossa glasspinnarna ur formarna och ställ dem i glas. Fyll på med mousserande vin eller mineralvatten och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Lisa Björner