Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på isglass av vattenmelon. Små chokladbitar gör glassen extra spännande.
Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Mixa den slät med mixerstav.
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt kallna. Blanda sockerlag och melonpuré. Grovhacka chokladen och vänd ner i purén.
Fördela smeten i glassformar. Lämna ca 1 cm upp till kanten tom till kiwisorbeten. Ställ formarna i frysen tills de börjar få ett tunt islager på ytan, det tar ca 1 timme. Sätt pinnar i formarna.
Kiwisorbet: Skala kiwin och skär av det gröna fruktköttet utan kärnor. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt lagen kallna. Mixa det gröna fruktköttet och blanda det med sockerlag och limesaft. Fyll på smeten i formarna. Låt pinnarna frysa ca 8 timmar.
Skölj formarna hastigt i ljummet eller kallt vatten och dra försiktigt men bestämt ut glassarna ur formarna.
Provkökets tips!
Skölj formarna snabbt i ljummet vatten och värm dem sedan med handen och dra ut glassarna.
Bästa förvaringen är om de får vara kvar i formarna så att det inte bildas iskristaller runt glassarna. Men om du vill göra många går det bra att ta ut fryst glass ur formarna och styckfrysa på en bricka - innan de packas i fryspåsar.