Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Isglass av vattenmelon med kiwisorbet och choklad

Recept på isglass av vattenmelon. Små chokladbitar gör glassen extra spännande.

Elisabeth Johansson
Isglass av vattenmelon med kiwisorbet och choklad
Isglass av vattenmelon med kiwisorbet och choklad
Isglass av vattenmelon med kiwisorbet och choklad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gvattenmelon- (250 g puré)
  • 1,5 mskvatten
  • 1,5 mskströsocker
  • 10 gmörk choklad- mörk –20 g

Kiwisorbet

  • 2kiwi
  • 2 mskvatten
  • 2 mskströsocker
  • 2 msklime- pressad

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Mixa den slät med mixerstav.

  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt kallna. Blanda sockerlag och melonpuré. Grovhacka chokladen och vänd ner i purén.

  3. Fördela smeten i glassformar. Lämna ca 1 cm upp till kanten tom till kiwisorbeten. Ställ formarna i frysen tills de börjar få ett tunt islager på ytan, det tar ca 1 timme. Sätt pinnar i formarna.

  4. Kiwisorbet: Skala kiwin och skär av det gröna fruktköttet utan kärnor. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt lagen kallna. Mixa det gröna fruktköttet och blanda det med sockerlag och ­limesaft. Fyll på smeten i formarna. Låt pinnarna frysa ca 8 timmar.

  5. Skölj formarna hastigt i ljummet eller kallt vatten och dra försiktigt men bestämt ut glassarna ur formarna.

  6. Provkökets tips!

  7. Skölj formarna snabbt i ljummet vatten och värm dem sedan med handen och dra ut glassarna.

  8. Bästa förvaringen är om de får vara kvar i formarna så att det inte bildas iskristaller runt glassarna. Men om du vill göra många går det bra att ta ut fryst glass ur formarna och styckfrysa på en bricka - innan de packas i fryspåsar.

Vad tyckte du om receptet?