Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ischokladpaj med mint och granola. Inspirationen till tårtan kommer från barndomens favorit Remikex. Botten är av knaprig granola och nougat. Pajen är godast nätt och jämnt rumstempererad.
Smält mörk choklad och 50 g kokosolja i en kastrull. Blanda 2 msk av chokladen med granolan, resten ska användas till mintchokladfyllningen. Lägg granolan i bottnen av en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, ca 16 cm i diameter. Ställ kallt.
Smält resterande kokosolja tillsammans med nougat och mjölkchoklad. Häll smeten i formen över granolan. Ställ kallt i frys eller kyl så att den stelnar.
Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner den smälta chokladen och kokosoljan och smaksätt med pepparmintolja. Häll mintchokladfyllningen över granola- och nougatbottnen. Krossa hälften av karamellerna och strö över. Låt stelna ca 3 timmar i kylen. Garnera med resterande skruvar.