Testa att göra din ischoklad med nutella istället för choklad. Blir så gott! Och att receptet går att göra i mikron gör det inte direkt jobbigt. Tänk dock på att om du väljer kokosfett så smakar ischokladen en aning kokos. Om du inte gillar kokossmak - välj då det smaklösa kokosfettet.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
100 gmörk choklad- mörk 70%
70 gkokosolja- eller kokosfett 0,75 dl
175 gnutella- 0,5 burk à 350 g
Gör så här
Hacka chokladen. Ställ ut formarna på en bricka. Lägg choklad, kokosfett och nutella i en skål. Värm i mikro ca 20-30 sek.
Rör tills all choklad smälter. Värm ev några sek till.
Häll upp i en liten kanna och fyll formarna. Ställ kallt minst 1 timme. Servera ischokladen kyld.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,6 · 23 röster)
Kokosolja eller kokosfett?
Ischokladen kan göras med kokosolja eller kokosfett. Den senare gör att det inte smälter lika fort i rumstemperatur. Används kokosolja smälter de fortare i rumstemperatur och kommer de att behöva serveras kylda.
Nutella och palmolja?
• Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
• Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!