Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Isad smultronsoppa med enkel ostkaka

Ostkaka är väldigt god även med smultron, hallonglass, vispad grädde och smultronsirap.

Isad smultronsoppa med enkel ostkakaIsad smultronsoppa med enkel ostkakaIsad smultronsoppa med enkel ostkaka
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 5 dlsmultron
  • 1 krmvaniljsocker
  • 0,5 tskcitron- pressad

Ostkaka

  • 100 gmandelmassa
  • 200 gkesella- (10 %)
  • 2ägg
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • 4grässtrån
  • 1 dlsmultron

Tillbehör

  • knäckiga flarn

Gör så här

  1. Snoppa smultronen. Koka upp socker och vatten. Ta kastrullen från värmen. Rör i smultronen. Mixa soppan med mixerstav och sila. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.

  2. Ställ soppan i frysen ca 1 timme, rör om ett par gånger under tiden.

  3. Ostkaka: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Vispa ihop alla ingredienser till ostkakan. Häll smeten i 6 smorda och sockrade ugnssäkra portionsformar, à ca 1 dl.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt ostkakorna  svalna 5-10 min.

  5. Stjälp upp ostkakorna i djupa tallrikar. Häll soppan vid sidan om. Garnera med smultron på strån och servera med knäckiga flarn.

  6. Recept på knäckiga flarn hittar du här!

Vad tyckte du om receptet?