Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ostkaka är väldigt god även med smultron, hallonglass, vispad grädde och smultronsirap.
Snoppa smultronen. Koka upp socker och vatten. Ta kastrullen från värmen. Rör i smultronen. Mixa soppan med mixerstav och sila. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
Ställ soppan i frysen ca 1 timme, rör om ett par gånger under tiden.
Ostkaka: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Vispa ihop alla ingredienser till ostkakan. Häll smeten i 6 smorda och sockrade ugnssäkra portionsformar, à ca 1 dl.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt ostkakorna svalna 5-10 min.
Stjälp upp ostkakorna i djupa tallrikar. Häll soppan vid sidan om. Garnera med smultron på strån och servera med knäckiga flarn.