Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mycket läskande och fräsch dessert. Rabarbern behåller sin krispighet eftersom den inte är kokt.
Recepetet på amarattokakor hittar du här:
http://www.alltommat.se/recept?recipeid=4319
Skölj och skala ev rabarbern. Skär den i mycket tunna, sneda skivor.
Koka ihop socker, vatten och vin i en kastrull, 5 minuter. Häll den heta sockerlagen över rabarbern. Lår kallna. Spara 1 dl av lagen till serveringen.
Ställ in i frysen tills rabarbern blivit kristalliserad, minst 3 timmar.
Servering: Koka ihop rabarberlagen tills den blir simmig. Skeda upp rabarbern direkt från frysen på tallrikar. Lägg en kula vaniljglass ovanpå, strö över krossade amarettokakor, några droppar likör och lite rabarberlag vid sidan om. Garneramed mynta.