Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Isad körsbärssoppa med flytande hjärtan

recept på körsbärssoppa där mörkt muskovadosocker och kryddor ger soppan en fyllig smak.

Isad körsbärssoppa med flytande hjärtan
Isad körsbärssoppa med flytande hjärtan
Isad körsbärssoppa med flytande hjärtan

Ingredienser

  • 6 dlvatten
  • 2stjärnanis
  • 1kanelstång
  • 1vaniljstång
  • 1 dlrött vin
  • 200 gmuscovadosocker- mörkt
  • 0,5citron- pressad
  • 500 gkörsbär- urkärnade

Flytande hjärtan, 24 stycken

  • 3gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde
  • 250 gvaniljkesella
  • 1vaniljstång
  • 3 mskflorsocker
  • 1 mskvaniljsocker

Gör så här

  1. Koka upp vatten, kryddor och vin. Tillsätt citronsaft, socker och körsbär.

  2. Låt soppan sjuda 10-15 min och ta bort eventuellt skum med en hålslev.

  3. Ta upp kryddorna och mixa soppan slät med mixerstav. Låt soppan kallna.

  4. Flytande hjärtan: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, kesella och vaniljstång i en kastrull. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen. Häll blandningen i en form, ca 20 x 30 cm. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.

  5. Stansa ut små hjärtan ur vaniljsmeten. Servera soppan iskall med flytande hjärtan och gärna med några isbitar i.

Vad tyckte du om receptet?