Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Isad jordgubbs- och melonsoppa

Somrigt, friskt och alldeles underbart! Låt gärna soppan stå ett par timmar i kyl , och frukten någon timme i frys, så blir soppan riktigt svalkande.

Isad jordgubbs- och melonsoppaIsad jordgubbs- och melonsoppaIsad jordgubbs- och melonsoppa

Ingredienser

  • 1cantaloupe- (ca 650 g)
  • 1 ljordgubbar
  • 0,5vaniljstång
  • 1 dlfläderblomssaft- konc
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 dlis- krossad

Tillbehör

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Skala  och kärna ur melonen. Ta ut cirka hälften av melonköttet med ett kuljärn, gärna i olika storlekar (spara kulorna till garnering). Skär resten av melonen i grova bitar. Snoppa  jordgubbarna, spara några med det gröna kvar till garnering.

  2. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Mixa melon, hälften av jordgubbarna, vaniljfrön, fläderblomssaft, citronsaft och is i en blender eller matberedare. Ställ in i kyl.

  3. Servera soppan iskall med melon och jordgubbar i. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?