Kökstipset! Irish coffee-mousse kan förberedas 2–3 timmar i förväg. Klicka på grädden vid servering.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Luftig, lätt och lyxig. Irish coffee-mousse är den perfekta efterrätten för alla som älskar choklad, kaffe och whiskey. En lättfixad vinterdessert.
Hacka chokladen och smält den i en bunke i mikro eller över vattenbad. Rör i kaffe, whisky och socker.
Dela äggen och blanda ner äggulorna i chokladen.
Vispa äggvitorna till fast skum och vänd försiktigt ner dem med stora luftiga tag i chokladen. Fördela moussen i glas och ställ dem i kylen ca 1 timme.
Lättvispa grädden. Klicka grädden på moussen och pudra över kakao. Servera.
Kökstipset! Irish coffee-mousse kan förberedas 2–3 timmar i förväg. Klicka på grädden vid servering.