Irish coffee är en klassisk whiskeydrink med varmt kaffe, toppad med vispgrädde. Historien bakom drinken är att den uppfanns på Irland under andra världskriget och då användes givetvis också irländsk whiskey. Irish coffee dricks utan sugrör, den varma blandningen ska nämligen avnjutas silad genom grädden.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
10 clwhiskey- (irländsk)
4 – 6 tskfarinsocker- (eller 2 cl farinsockerlag)
kaffe- nybryggt
grädde- lättvispad
Gör så här
Värm glaset med hett vatten (kaffe kyls annars snabbt om glaset är kallt).
Häll bort vattnet och tillsätt farinsocker (eller sockerlag) i botten av glaset. Fortsätt med whiskey och kaffe. Rör försiktigt.
Häll sedan lättvispad grädde försiktigt över baksidan på en sked.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,5 · 181 röster)
Tips! Är du osäker på om glaset är värmetåligt? Ställ en lång sked i glaset innan du häller i det varma kaffet. Då minskar risken för att glaset spricker av värmen. Ta sedan ur skeden när drinken ska serveras.