Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa krämiga kaffedesserter gräddas precis innan servering och serveras, precis som Irish coffee, varma. Kan förberedas någon dag innan.
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör tills chokladen smält. Rör ner snabbkaffet och ställ åt sidan.
Vispa upp ägg och socker lätt för hand. Rör ner chokladsmöret i äggvispet. Sikta i mjölet och vänd ihop till en jämn smet.
Häll smeten i smorda ugnssäkra portionsformar nästan ända upp till kanten. Ställ in dem i kylen fram tills de ska gräddas och serveras.
Whiskygrädde: Vispa grädden och vänd ner whisky. Ställ in i kylen.
Sätt ugnen på 225°. Grädda fondanterna mitt i ugnen i 8–10 min. Känn med en sticka, de ska vara fasta i kanten och mjuka i mitten.
Toppa med whiskygrädde och hyvla över choklad.