Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagda vaniljtomater

Inlagda vanilj­tomater passar lika bra till grillad kyckling och sön­dagens kalvstek, som till ­ostbrickan eller en sallad med varm getost.

Inlagda vaniljtomater
Inlagda vaniljtomater
Inlagda vaniljtomater
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gtomater- cirka små, gärna av olika färg
  • 1vaniljstång- gärna bourbon
  • 2 dlströsocker
  • 2,5 dlvitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skär ett kryss i skalet i botten på tomaterna. Koka upp en kastrull med vatten. Doppa tomaterna hastigt i vattnet. Lägg över dem direkt i en bunke med iskallt vatten, gärna med isbitar i. Skala tomaterna.

  2. Klyv vaniljstången och skrapa ner fröna i en liten kastrull. Lägg även i vaniljstången, socker och vinäger. Koka sakta under lock i cirka 5 minuter.

  3. Lägg tomaterna i varma, väl rengjorda burkar. Häll över den varma lagen. Låt gärna stången följa med. Låt svalna något och sätt på lock. Förvara tomaterna mörkt och svalt eller i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök