Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inlagda vaniljtomater passar lika bra till grillad kyckling och söndagens kalvstek, som till ostbrickan eller en sallad med varm getost.
Skär ett kryss i skalet i botten på tomaterna. Koka upp en kastrull med vatten. Doppa tomaterna hastigt i vattnet. Lägg över dem direkt i en bunke med iskallt vatten, gärna med isbitar i. Skala tomaterna.
Klyv vaniljstången och skrapa ner fröna i en liten kastrull. Lägg även i vaniljstången, socker och vinäger. Koka sakta under lock i cirka 5 minuter.
Lägg tomaterna i varma, väl rengjorda burkar. Häll över den varma lagen. Låt gärna stången följa med. Låt svalna något och sätt på lock. Förvara tomaterna mörkt och svalt eller i kylen.
Recept från Mitt kök