Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagda rotfrukter

En hemkokt inläggning känns lyxigt att bjuda på. De här rotfrukterna får god smak av torkad frukt, ingefära, nejlikor och chili och passar bra till fläskkött, kyckling, viltkött och lax.

En sats är på 1,5 liter. 

Inlagda rotfrukterInlagda rotfrukterInlagda rotfrukter
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3 stmorötter
  • 2 stpalsternackor
  • 0,5 stkålrot
  • 0,5 strotselleri
  • 2 stgula lökar
  • 1 stchili
  • 1,5 dlvitt vin
  • 3 dlvatten
  • 3 mskäppelcidervinäger
  • 2 dlströsocker
  • 5 stkryddnejlikor
  • 2 mskingefära- riven,färsk
  • 1 tsksalt- cirka
  • 150 gaprikoser- mjuka torkade
  • 1 dlrussin

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och väg dem, de ska väga cirka 1 kg tillsammans. Riv dem grovt på rivjärn eller i matberedare. Häll dem i en gryta. Skala och finhacka löken. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet.

  2. Koka upp alla ingredienser och koka sedan på svag värme utan lock cirka 1 timme. Rör om.

  3. Dela under tiden aprikoserna mitt itu. Lägg i aprikoser och russin efter halva koktiden.

  4. Häll upp rotfrukterna på väl ren- gjorda och varma burkar och sätt på lock. Låt inläggningen kallna och förvara den i kylen. Rotfrukterna är färdiga att äta efter 1–2 veckor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök