Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagda polkabetor

Frisk och sötsyrlig rödbetsinläggning som passar perfekt till kalvsyltan.

Inlagda polkabetor
Inlagda polkabetor
Inlagda polkabetor
Skär och lägg de skivade betorna i en glasburk eller skål. Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 gbetor- polka- eller röd
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 msksenapsfrön- gula
  • 3 dlvatten

Gör så här

  1. Skölj och skrubba betorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Spola dem i kallvatten och gnid samtidigt bort skalet.

  2. Skär de kokta betorna i skivor eller klyftor. Lägg dem i en glasburk eller skål.

  3. Blanda ättika, socker, senapsfrön och vatten i en kastrull och värm tills sockret lösts upp.

  4. Häll lagen över betorna. Låt dem kallna och förvara dem kallt.

Vad tyckte du om receptet?