Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagda päron med vanilj och ingefära

Inlagda päron med vanilj och ingefäraInlagda päron med vanilj och ingefäraInlagda päron med vanilj och ingefära
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 kgfasta päron- små
  • 1vaniljstång
  • 2 bitaringefära- torkad
  • 1 lvatten
  • 750 gsocker
  • 1citron

Gör så här

  1. Tappa upp vatten i en skål, pressa i citron. Skala päronen men behåll skaftet. Lägg de skalade päronen i citronvattnet, så blir de inte missfärgade.

  2. Koka under tiden upp vatten och socker, rör tills sockret lösts upp. Snitta vaniljstången och tillsätt den samt ingefäran.

  3. Lägg päronen i den varma lagen och koka försiktigt cirka 10-20 minuter. Känn med en potatissticka, ta av från spisen, när det fortfarande är lite motstånd kvar. Päronen mjuknar ytterligare något på eftervärmen.

  4. Förvara päronen i en ren glasburk med sockerlag. Enklast är att plocka upp dem med en plastpincett. Häll sockerlag i botten på glasburken först, så päronen landar mjukt och inte går sönder. Förvaras svalt, när de har kallnat.

  5. Servera gärna med glass, grädde eller lite sötad turkisk yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök