Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagda krusbär

Recept på inlagda krusbär. Servera de inlagda krusbären till kött, kallskuret eller på en smörgås. Både gröna och röda krusbär passar bra att lägga in.

Inlagda krusbärInlagda krusbärInlagda krusbär
Recept på inlagda krusbär. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 lkrusbär
  • 1 bitingefära- (ca 3 cm)
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten

Gör så här

  1. Ansa och snoppa krusbären. Skala och skiva ingefäran tunt.

  2. Koka upp socker, ingefära och vatten i en kastrull och rör tills sockret smält. Lägg i bären och småkoka ca 3 min, tills bären börjar spricka.

  3. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar och låt kallna. Förvara i kyl.

Vad tyckte du om receptet?