Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagda körsbär med ingefära

De här körsbären med smak av färsk ingefära och stjärnanis passar bra att servera till viltkött, anka, kyckling och ljust kött.

Inlagda körsbär med ingefära
Inlagda körsbär med ingefära
Inlagda körsbär med ingefära
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 lkörsbär

Lag

  • 50 gingefära- färsk
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlvitvinsvinäger
  • 3 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 2stjärnanis
  • 4kryddnejlikor
  • 2lagerblad

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefäran. Skala vitlöksklyftorna.

  2. Koka ihop ingredienserna till lagen under lock, cirka 5 minuter.

  3. Skölj bären och lägg dem på rena, varma burkar.

  4. Häll den varma lagen över bären, den ska täcka. Sätt på lock. Förvara bären mörkt och svalt eller i kylskåpet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök