Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här receptet är på inläggning av hela gurkor. Välj noggrant gurkor av jämn storlek och utan skavanker. Se till att du har tillräckligt stora burkar så får du snart en både god och vacker gurkinläggning.
Skölj och borsta gurkorna rena med en mjuk borste. Stick några hål runtom varje gurka med t ex en stoppnål eller en provsticka
Lägg gurkorna i en skål och blanda samman saltlagen.
När saltet löst sig, häll det över gurkorna så att de täcks. Behövs mer saltlag så gör lite till och häll på. Ställ dem svalt och låt gurkorna ligga i saltlagen 1 dygn.
Häll bort saltlagen efter 1 dygn och låt gurkorna rinna av. Varva dem i väl rengjorda glasburkar med skalad skivad pepparrot, pepparfrukt i bitar, dillkronor och senapsfrö.
Blanda samman ättikslagen i en kastrull och koka upp. Häll den het över gurkorna.
Täck och låt dem stå 1 dygn. Efter 1 dygn, sila upp lagen i en kastrull och koka upp den igen. Häll den återigen över gurkorna.
Sätt lock på burkarna och förvara dem svalt. Efter ca 1 vecka är de färdiga.
Gurkinläggningen håller flera månader i sval förvaring!