Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagda gröna tomater

Inlagda gröna tomater passar till mycket, men framför allt till grillat och grytor.

Inlagda gröna tomaterInlagda gröna tomaterInlagda gröna tomater
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 1 kgtomater- gröna
  • 1lök- gul
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksenapsfrön

Lag

  • 3 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 0,5 dlättiksprit- 24%
  • 1 dlvitvinsvinäger

Gör så här

  1. Pricka tomaterna på några ställen med en stoppnål eller provsticka.

  2. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt dem rinna av. Skär dem i klyftor. Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöken.

  3. Blanda samman lagen i en kastrull och koka upp.  Lägg i tomater, lök, vitlök, och senapsfrön. Låt alltsammans sjuda ca 10 min tills tomaterna känns mjuka men har lite spänst kvar.

  4. Ta upp tomaterna och löken med hålslev och lägg i väl rengjorda mindre glasburkar.

  5. Låt lagen koka ihop ca 5 min utan lock och häll den sedan på tomat- och lökbitarna. Sätt lock på burken och låt inläggningen svalna.

  6. Förvara den kallt så håller den flera veckor.

Vad tyckte du om receptet?