Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inlagda gröna tomater passar till mycket, men framför allt till grillat och grytor.
Pricka tomaterna på några ställen med en stoppnål eller provsticka.
Koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt dem rinna av. Skär dem i klyftor. Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöken.
Blanda samman lagen i en kastrull och koka upp. Lägg i tomater, lök, vitlök, och senapsfrön. Låt alltsammans sjuda ca 10 min tills tomaterna känns mjuka men har lite spänst kvar.
Ta upp tomaterna och löken med hålslev och lägg i väl rengjorda mindre glasburkar.
Låt lagen koka ihop ca 5 min utan lock och häll den sedan på tomat- och lökbitarna. Sätt lock på burken och låt inläggningen svalna.
Förvara den kallt så håller den flera veckor.