Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd zucchini

 Lägg säsongens grönsaker på burk och spara till mörka höstkvällar. God inlagd zucchini passar bra till bland annat köttfärsrätter. 

Inlagd zucchini
Inlagd zucchini
Inlagd zucchini
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2zucchini- gul och grön
  • 1silverlök- eller gul lök, liten
  • 2 dlättiksprit- (12%)
  • 4 dlströsocker
  • 6 dlvatten
  • 2 tsksenapsfrön- gula eller bruna
  • 3 mskpersilja- grovt hackad

Gör så här

  1. Halvera zucchinin på längden och skär den i ½ cm tjocka skivor. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  2. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i senapsfrön och dra kastrullen från värmen. Låt lagen kallna.

  3. Varva zucchiniskivor, lök och persilja i en burk. Häll på lagen och låt stå kallt över natten.

  4. Servera den inlagda zucchinin som pressgurka till kött och köttfärsrätter.

Vad tyckte du om receptet?