Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd svamp

En ganska kraftigt syrad lag smaksätter svampen. Svampen håller sig minst 2 veckor i kylen.

Inlagd svampInlagd svampInlagd svamp

Ingredienser

  • 600 gblandsvamp- kantareller, skogschampinjoner, karljohan, ostronskivling
  • 23 msksalt
  • 1 dlvatten

Till lagen

  • 2 dlättiksprit- (12%)
  • 3 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 2lagerblad
  • 1 tsksvartpepparkorn- grovstötta

Gör så här

  1. Putsa svampen och halvera den eller skär i fjärdedelar, om de är stora.

  2. Varva svampen med salt i en kastrull. Häll på vattnet och låt ånga under lock 2–3 min tills svampen mjuknar. Låt svampen rinna av och häll upp den i en glasburk.

  3. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud ca 3 min tills sockret lösts sig.  Häll den varma lagen över svampen och låt stå och dra tills lagen kallnat.

  4. Sätt på lock och förvara svampen i kylen. Servera som pickles till kötträtter eller som småplock före maten.

Vad tyckte du om receptet?