Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd svamp

En hållbar inläggning utan den svenska sötman, där syra och sälta balanserar varandra. God till kött och färsrätter.

Inlagd svampInlagd svampInlagd svamp

Ingredienser

  • 500 gsvampar- färsk, blandade
  • 1 dlättiksprit- 12 % + 5 dl vatten
  • 1 tsksalt
  • 1 tskströsocker
  • 2gula lökar
  • 5kryddpepparkorn
  • 6 kvistartimjan- färsk

Gör så här

  1. Koka svampen7-8 min i lättsaltat vatten. Låt den rinna av väl i durkslag.

  2. Koka i 3-4 min en lag av ättiksprit, vatten, salt, socker, skivad lök, hel kryddpeppar och timjan.

  3. Tillsätt svampen och koka den 4-5 min.

  4. Låt det kallna, smaka av sältan, tillsätt ev 1/2 tsk salt ytterligare och häll svampen på mycket väl rengjord burk. Förvara den i kylen.

Vad tyckte du om receptet?