Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd svamp

En hållbar inläggning utan den svenska sötman, där syra och sälta balanserar varandra. God till kött och färsrätter.

Inlagd svamp
Inlagd svamp
Inlagd svamp

Ingredienser

  • 500 gsvampar- färsk, blandade
  • 1 dlättiksprit- 12 % + 5 dl vatten
  • 1 tsksalt
  • 1 tskströsocker
  • 2gula lökar
  • 5kryddpepparkorn
  • 6 kvistartimjan- färsk

Gör så här

  1. Koka svampen7-8 min i lättsaltat vatten. Låt den rinna av väl i durkslag.

  2. Koka i 3-4 min en lag av ättiksprit, vatten, salt, socker, skivad lök, hel kryddpeppar och timjan.

  3. Tillsätt svampen och koka den 4-5 min.

  4. Låt det kallna, smaka av sältan, tillsätt ev 1/2 tsk salt ytterligare och häll svampen på mycket väl rengjord burk. Förvara den i kylen.

Vad tyckte du om receptet?