Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saltsillfiléer inlagda i en klassisk 1-2-3-lag, det vill säga en del ättiksprit, två delar strösocker och tre delar vatten. En traditionell lag med purjolök.
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1-2 gånger under tiden.
Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, kryddpeppar och lagerblad.
Dra av lagen från värmen och låt svalna helt. Se till att lagen är riktigt kall.
Skala och skiva moroten. Skiva purjolöken och skär rödlöken i tunna klyftor.
Varva sill, grönsaker och senapsfrön i en kruka eller i en glasburk. Häll på lagen. Låt sillen dra i lagen över natten.
Förvara sillen i kylen.
Recept från Mitt kök