Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd sill med gula tomater och kapris

Extra påskig blir sillen med gula körsbärstomater. Med röda tomater blir den också god.

Inlagd sill med gula tomater och kapris
Inlagd sill med gula tomater och kapris
Inlagd sill med gula tomater och kapris
Gul påsksill. Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- hela filéer (420 g)
  • 200 gkörsbärstomater- gula
  • 0,5 knippasalladslök
  • 0,5 krukakruspersilja
  • 1 dlolivolja
  • 3 mskkapris- små
  • 1 tskkaprisspad

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i ca 1 cm stora bitar. Skär tomaterna i små bitar. Ansa och finstrimla salladslöken. Hacka persiljan. 

  2. Blanda ihop olja, kapris och kaprisspad. Blanda i tomater, salladslök och persilja. Vänd ner sillen. Täck med plastfolie och låt marinera i rumstemperatur i ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?