Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inlagd sill med citron, enbär och gin passar fint på julbordet. Enbär och gin är smaker som gifter sig bra. Här blandas de ner i lagen.
Skölj sillen i kallt vatten och låt den ligga i rikligt med vatten kallt i kylen, 6-8 timmar. Byt vatten några gånger under tiden.
Skala och finstrimla morot och lök. Ansa och finstrimla purjolöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av skalet i långa remsor.
Lag: Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna ca 10 min. Blanda ner grönsaker, citron, kryddor och gin i lagen. Ställ lagen i kylen så att den blir riktigt kall.
Skär sillen i bitar. Lägg dem i en burk och häll över lagen. Sätt på lock på burken och låt stå i kylen ca 3 dygn innan den serveras.