Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Man kan antingen koka ihop sillagem eller vispa ihop den kall. En kallrörd lag ska röras tills allt strösocker lösts upp innan man lägger i sillen.
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.
Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten och lagerblad. Dra av lagen från värmen och låt svalna helt. Se till att lagen är riktigt kall.
Skala och skiva moroten. Skiva rödlöken och skär den i ringar.
Varva sill, morotsskivor, rödlöksringar och senapsfrö i en glasburk. Häll på lagen. Låt sillen dra i lagen över natten.
Förvara sillen i kylen.
Recept från Mitt kök