Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd sill - klassiskt recept

Man kan antingen koka ihop sillagem eller vispa ihop den kall. En kallrörd lag ska röras tills allt strösocker lösts upp innan man lägger i sillen.

Inlagd sill - klassiskt recept
Inlagd sill - klassiskt recept
Inlagd sill - klassiskt recept
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 10saltsillfiléer- urvattnade
  • 2 dlättiksprit
  • 4 dlströsocker
  • 6 dlvatten
  • 2lagerblad
  • 1morot
  • 1rödlök
  • 1 tsksenapsfrön- gula

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.

  3. Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten och lagerblad. Dra av lagen från värmen och låt svalna helt. Se till att lagen är riktigt kall.

  4. Skala och skiva moroten. Skiva rödlöken och skär den i ringar.

  5. Varva sill, morotsskivor, rödlöksringar och senapsfrö i en glasburk. Häll på lagen. Låt sillen dra i lagen över natten.

  6. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök