Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd sill

Sötsyrlig sill med smak av sherry och dill.                Köp gärna urvattnad fet sill från fiskhandlaren. Gör helst sillen två dagar innan den skall ätas för att alla smaker skall komma fram.

Inlagd sillInlagd sillInlagd sill
ÅSA DAHLGREN

Tomatsill med sherry

  • 2 burkarmatjessill
  • 0,5 burktomater- hela,ej spadet
  • 1 litenrödlök
  • 1 knippadill- litet
  • 2 msktorr sherry
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskråsocker
  • 8svartpepparkorn

Sill med äpple och pepparrot

  • 300 gsillfiléer- urvattnade

Inläggningslag

  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit- 12 procent

Smaksättning

  • 1äpple- rött svenskt
  • 3 cmpepparrot- färsk
  • 6kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Häll bort spadet från matjessillen. Grovhacka tomaterna och finhacka rödlök och dill.

  2. Blanda i en bunke samman sherry, vinäger, olja och socker. Varva i en burk sill med tomater, rödlök, dill och inläggningslag. Grovstöt pepparkornen och toppa.

  3. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den kallna.

  4. Skär sillfiléerna i bitar och lägg dem i en bunke. Slå över lagen. Täck bunken med plastfilm och ställ in i kylen i 1 dygn.

  5. Skölj och skiva äpplet. Skär pepparroten i mindre bitar. Varva bitar av sill med äpple och pepparrot i en väl rengjord glasburk. Häll över lagen och toppa med grovt stött kryddpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök