Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd rödvinbärssill

Sill är en självklarhet på julbordet, och går att variera på otaliga sätt. Här är en spännande variant med röda vinbär.

Inlagd rödvinbärssill
Inlagd rödvinbärssill
Inlagd rödvinbärssill
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 34sillfiléer- cirka 450 g
  • 1 bitpurjolök- cirka 10 centimeter
  • 1 litenrödlök
  • 5kryddpepparkorn
  • 10vitpepparkorn
  • 2lagerblad
  • 1 dlvinbär- röda eller 5-6 vinbärsklasar

Lag

  • 1 mskrödvinbärsgelé
  • 3 dlvatten
  • 1,5 dlättiksprit
  • 2 dlsocker

Gör så här

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull, tills den löser sig. Blanda i resten av vattnet. Tillsätt ättiksprit och socker, koka upp under omrörning. Sjud 1-2 minuter. Låt lagen kallna.

  2. Ansa och skiva purjon. Skala och finhacka rödlöken. Krossa pepparkornen. Lägg sillfiléerna i en burk med purjo, rödlök, pepparkorn, lagerblad och bär.

  3. Häll lagen över sillen. Låt stå övertäckt svalt ett dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök