Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd rödvinbärssill

Rödvinbärsgelé och frysta vinbär kan bytas ut mot rårörda och frysta lingon.

Inlagd rödvinbärssillInlagd rödvinbärssillInlagd rödvinbärssill
Foto: Eva Hildén

Lag

  • 3 mskrödvinbärsgelé
  • 3 dlvatten
  • 1,66 dlströsocker
  • 1 dlättiksprit

Sill

  • 565-minuterssill- inläggningssillfiléer eller 2 askar (hela filéer)
  • 12rödlökar
  • 20kryddpepparkorn
  • 2lagerblad
  • 34vinbärsblad- frysta eller tinade (kan uteslutas)
  • 1 dlröda vinbär- ca

Gör så här

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull, tills den löser sig. Blanda i resten av vattnet. Tillsätt ättiksprit och socker, koka upp under omrörning. Sjud 1-2 minuter. Låt lagen kallna.

  2. Skär sillfiléerna i breda bitar.

  3. Skala och skär löken i ringar. Krossa pepparkornen. Varva sillfiléer i en burk med lök, pepparkorn, lagerblad, vinbärsblad och bär. Häll lagen över sillen. Förslut och låt stå i kylskåp ett dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök