Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inlagd morot bakas först hel i ugnen för att sedan ligga i en ättikslag.
Sätt ugnen på 175°. Häll saltet i en ugnssäker form. Skala morötterna och lägg dem i formen. Ringla över olja.
Tillaga mitt i ugnen ca 40 min, morötterna ska ha kvar en liten kärna i mitten.
Koka upp socker, ättika, vatten och vitpeppar. Låt lagen svalna.
Lägg lagen och morötterna i en skål, det gör inget om det sitter fast lite salt på morötterna. Låt ligga i kylen ca 12 timmar.
Skär morötterna i mindre bitar och blanda den med hackad till. Garnerna med plockad dill. Servera med hovmästarsås.