Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd lingonsill med brynt smör och salladslök

Inlagd lingonsill med brynt smör och salladslök är en varmrätt med sill – perfekt som lunchrätt med knäckebröd och lagrad ost.

Inlagd lingonsill med brynt smör och salladslök
Inlagd lingonsill med brynt smör och salladslök
Inlagd lingonsill med brynt smör och salladslök
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 burkinläggningssill- (400 g)
  • 200 gpotatis- kokt
  • 100 gsmör

Inläggningslag

  • 0,5rödlök
  • 0,25fänkålsstånd- (75 g)
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 2 tskfänkålsfrön- krossade
  • 1lagerblad
  • 0,75 dllingon

Garnering

  • 2salladslökar
  • 0,5 dllingon

Gör så här

  1. Lag: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Koka upp ättika, socker och vatten med kryddorna. Lägg i lök, fänkål och lingon. Låt lagen kallna.

  2. Lägg de avrunna sillfiléerna i lagen och låt stå i kylen 2–3 dygn.

  3. Sätt ugnen på 200°. Skiva potatisen och lägg den på fyra ugnssäkra tallrikar eller formar. Skär sillen i bitar och lägg den på potatisen. Värm mitt i ugnen ca 5 min.

  4. Bryn smöret i en kastrull tills det börjar dofta nötigt. Ta sillen ur ugnen. Häll över det nybrynta smöret. Ansa och strimla salladslöken. Strö över lök och lingon. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?