Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inlagd lingonsill med brynt smör och salladslök är en varmrätt med sill – perfekt som lunchrätt med knäckebröd och lagrad ost.
Lag: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Koka upp ättika, socker och vatten med kryddorna. Lägg i lök, fänkål och lingon. Låt lagen kallna.
Lägg de avrunna sillfiléerna i lagen och låt stå i kylen 2–3 dygn.
Sätt ugnen på 200°. Skiva potatisen och lägg den på fyra ugnssäkra tallrikar eller formar. Skär sillen i bitar och lägg den på potatisen. Värm mitt i ugnen ca 5 min.
Bryn smöret i en kastrull tills det börjar dofta nötigt. Ta sillen ur ugnen. Häll över det nybrynta smöret. Ansa och strimla salladslöken. Strö över lök och lingon. Servera direkt.