Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd kryddsill

Klassisk inlagd sill som fått extra krydda av enbär och rosépeppar.

Inlagd kryddsill
Inlagd kryddsill
Inlagd kryddsill
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 400 gsillfiléer- salta, urvattnade
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 1 bitpurjolök- (10 cm)
  • 1rödlök- liten
  • 0,5fänkålsstånd- liten
  • 1 tskkryddpeppar
  • 1 tskfänkålsfrön- hela, stötta i mortel
  • 5nejlikor
  • 5enbär
  • 1lagerblad
  • 1 tskrosépeppar

Gör så här

  1. Rör ättika och socker tills sockret är smält. Blanda i vattnet. Ansa, skölj och skär purjolöken i ringar. Skala och skär rödlöken i strimlor. Ansa och skiva fänkålen tunt.

  2. Blanda alla kryddor. Skär sillfiléerna i jämna bitar. Varva sill, rödlök, purjolök, fänkål och kryddorna i en burk. Häll över lagen. Sätt på lock. Låt sillen stå kallt ca ett dygn.

Vad tyckte du om receptet?