Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I Italien älskar man porcini, karljohanssvamp. Prova gärna att marinera den på italienskt vis, men ha tålamod. Först efter 2-3 månader är svampen färdig att avnjutas! Servera den till stekta kött- och fågelrätter.
Rensa svampen.
Blanda vinäger, vatten och salt i en kastrull och koka upp. Lägg i svampen och koka 15-20 min. Ta upp svampen med hålslev och låt den rinna av på hushållspapper. Låt svampen torka och kallna.
Koka lagerbladen i vinägern ca 1 minut. Ta upp, torka med hushållspapper och bryt dem i mindre bitar.
Häll 2 msk av oljan i en väl rengjord glasburk. Varva sedan svamp, olja, lagerblad och pepparkorn i burken. Fyll på med olja så att den täcker svampen 2-3 cm. Förslut burken med tättsittande lock och ställ den mörkt, torrt och svalt. Låt stå 2-3 månader.