Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd karljohan i olivolja

I Italien älskar man porcini, karljohanssvamp. Prova gärna att marinera den på italienskt vis, men ha tålamod. Först efter 2-3 månader är svampen färdig att avnjutas! Servera den till stekta kött- och fågelrätter.

Inlagd karljohan i olivoljaInlagd karljohan i olivoljaInlagd karljohan i olivolja

Ingredienser

  • 800 gkarljohansvampar- små, jämnstora
  • 1,5 lvitvinsvinäger
  • 5 dlvatten
  • 1,5 tsksalt
  • 2lagerblad
  • 3 dlolivolja
  • 1 tsksvartpepparkorn

Gör så här

  1. Rensa svampen.

  2. Blanda vinäger, vatten och salt i en kastrull och koka upp. Lägg i svampen och koka 15-20 min. Ta upp svampen med hålslev och låt den rinna av på hushållspapper. Låt svampen torka och kallna.

  3. Koka lagerbladen i vinägern ca 1 minut. Ta upp, torka med hushållspapper och bryt dem i mindre bitar.

  4. Häll 2 msk av oljan i en väl rengjord glasburk. Varva sedan svamp, olja, lagerblad och pepparkorn i burken. Fyll på med olja så att den täcker svampen 2-3 cm. Förslut burken med tättsittande lock och ställ den mörkt, torrt och svalt. Låt stå 2-3 månader.

Vad tyckte du om receptet?