Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd gurka

En klassisk inläggning som passar bra till exempelvis pannbiffen!

Inlagd gurkaInlagd gurkaInlagd gurka
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1slanggurka- cirka 200 g
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskättiksprit- 24 % Perstorps + 1 dl vatten
  • 1 dlvatten
  • 23 msksocker
  • 12 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skär gurkan i tunna skivor. Är gurkan besk, är det bäst att skala den först.

  2. Salta på gurkskivorna och låt vätska av något i ett durkslag.

  3. Blanda ättika, vatten och socker.

  4. Lägg gurkan i en skål. Häll över lagen och tillsätt hackad persilja.

  5. Salta eventuellt. Ställ i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök