Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inlagd gurka och melon

Inlagd gurka - äktsvenskt på bordet! Ju solmognare melon desto sötare brytning mot syrligheten.

Inlagd gurka och melonInlagd gurka och melonInlagd gurka och melon

Ingredienser

  • 0,5gurka
  • 1 litenhonungsmelon

Lag

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1 dläppelcidervinäger
  • 2 msksenapsfrön- gula

Gör så här

  1. Lag: Blanda vatten, senapsfrön, socker och vinäger i en kastrull. Koka upp. Låt lagen svalna.

  2. Skölj gurkan. Skiva den tunt på längden med en potatisskalare utan att ta med kärnorna. Skala melonen. Skiva melonköttet tunt.

  3. Varva gurka och melon i en skål. Häll över lagen. Lägg över en tallrik så att det sluter tätt. Lägg något tungt ovanpå så att blandningen kommer under press. Låt smakerna mogna i kylen 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?