Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkelt recept på inkokta päron. De saffransgula päronen blir ett fint blickfång på gottebordet.
Skala päronen med potatisskalare och nagga dem med en gaffel. Gnid in päronen med citronsaften så att de inte mörknar.
Blanda vatten, vin och socker i en kastrull och koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Blanda i saffran.
Lägg i päronen. Koka upp och sjud under lock cirka 20 minuter (koktiden beror på päronsort och hur stora frukten är), eller tills de är nästan mjuka. Känn med provsticka. Ta kastrullen från värmen och låt päronen kallna i lagen.
Recept från Mitt kök