Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inkokta saffranspäron

Enkelt recept på inkokta päron. De saffransgula päronen blir ett fint blickfång på gottebordet.

Inkokta saffranspäronInkokta saffranspäronInkokta saffranspäron
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 6fasta päron
  • 3 mskcitronsaft- färskpressad
  • 67 dlvatten
  • 34 dlvitt matlagningsvin
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 gsaffran

Gör så här

  1. Skala päronen med potatisskalare och nagga dem med en gaffel. Gnid in päronen med citronsaften så att de inte mörknar.

  2. Blanda vatten, vin och socker i en kastrull och koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Blanda i saffran.

  3. Lägg i päronen. Koka upp och sjud under lock cirka 20 minuter (koktiden beror på päronsort och hur stora frukten är), eller tills de är nästan mjuka. Känn med provsticka. Ta kastrullen från värmen och låt päronen kallna i lagen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök