Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Har du inte turen att ha ett päronträd i din trädgård kan du köpa päron på torget eller i butiken. Gör gärna dubbel sats, päronen håller ca 3 månader om du förvaras i kylen.
Skala päronen men behåll skaftet. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull. Häll på vattnet och tillsätt socker, stjärnanis och lagerblad. Låt koka upp.
Lägg päronen i lagen och låt sjuda 15–20 min beroende på hur hårda päronen är.
Lyft upp päronen ur lagen och lägg dem i väl rengjord burk. Häll på lagen och sätt på locket. Låt kallna. Förvara päronen i kylen.
Servera päronen med lite av lagen tillsammans med vaniljglass eller lättvispad grädde.