Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inkokta päron med citrongräs

Inkokta päron är goda att servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Inkokta päron med citrongräsInkokta päron med citrongräsInkokta päron med citrongräs
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 10päron- fasta
  • 1vaniljstång
  • 2citrongräs
  • 1,5 lvatten
  • 4 dlströsocker
  • 4 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Skala päronen. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Ta bort torra delar på citrongräset. Skär i grova bitar och dunka dem lätt med baksidan av en kniv.

  2. Koka upp vatten, socker, vaniljstång, vaniljfrön, citron- gräs och citronsaft i en kastrull.

  3. Lägg i päronen och koka på medelvärme under lock tills päronen är mjuka, med en hårdare kärna i mitten, ca 15 min.

  4. Lägg päronen i varma, rengjorda burkar. Häll över lagen.

  5. Dekorera gärna med guldsnören.

Vad tyckte du om receptet?