Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inkokta lingonpäron

Inkokta lingonpäron är en klassisk efterrätt som både stora och små gillar. Bra att ha på lut i en burk i kylen. Serveras med vaniljglass eller vispad grädde. 

Inkokta lingonpäronInkokta lingonpäronInkokta lingonpäron
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8päron- medelstora, hårda
  • 450 glingon- frysta
  • 4 dlströsocker
  • 6 dlvatten
  • 1,5 dlcitron- pressad

Tillbehör

  • vaniljglass- eller vispad grädde

Gör så här

  1. Koka upp lingon, socker, vatten och citronsaft i en gryta. Låt sjuda ca 10 min.

  2. Skala päronen och lägg dem i grytan. Låt koka tills päronen är mjuka, 30–40 min.

  3. Ta försiktigt upp päronen och lägg dem i en väl rengjord glasburk. Sila bort lingonen och häll den varma lagen över päronen. Förslut på en gång.

  4. Förvara burken kallt, då håller den ca 4 månader. Servera päronen med vaniljglass eller vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Vilken päronsort?

Välj gärna päronsorter som Alexander Lucas eller William, de passar bra för inkokning.