Vilken päronsort?
Välj gärna päronsorter som Alexander Lucas eller William, de passar bra för inkokning.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inkokta lingonpäron är en klassisk efterrätt som både stora och små gillar. Bra att ha på lut i en burk i kylen. Serveras med vaniljglass eller vispad grädde.
Koka upp lingon, socker, vatten och citronsaft i en gryta. Låt sjuda ca 10 min.
Skala päronen och lägg dem i grytan. Låt koka tills päronen är mjuka, 30–40 min.
Ta försiktigt upp päronen och lägg dem i en väl rengjord glasburk. Sila bort lingonen och häll den varma lagen över päronen. Förslut på en gång.
Förvara burken kallt, då håller den ca 4 månader. Servera päronen med vaniljglass eller vispad grädde.
Vilken päronsort?
Välj gärna päronsorter som Alexander Lucas eller William, de passar bra för inkokning.