Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inkokta laxkuber med örtcrème

Spara den örtcrème som blir över och servera till grillat kött. Supergott!

Inkokta laxkuber med örtcrème
Inkokta laxkuber med örtcrème
Inkokta laxkuber med örtcrème
Inkokta laxkuber med örtcrème Foto: Magnus Skoglöf

Inkokta laxkuber med örtcrème

  • 2 kglaxfilé- med skinn
  • 1gul lök
  • 2 lvatten
  • 0,5 dlsalt
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tsksvartpeppar- nymald
  • 2lagerblad

Örtkräm

  • 2 burkarkesella (10%)- (à 250 g)
  • 400 gnaturell färskost
  • 2 krukorbasilika
  • 2 krukorgräslök
  • 2 tskcitron- pressad
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1 asksmörgåskrasse
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär bort skinn och ben från laxen. Skär laxen i kuber, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en form.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Koka upp vattnet med lök, salt, socker, peppar och lagerblad. Häll den kokande lagen över laxen och låt kallna.

  3. Mixa kesella, färskost, basilika och gräslök i en matberedare till en slät, grön crème. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg hälften av crèmen i en spritspåse och resten i en skål.

  4. Ta upp och låt laxen rinna av. Lägg den på ett serveringsfat. Spritsa örtcrème på varje kub. Garnera med smörgåskrasse och peppar. Servera med extra örtcrème

Vad tyckte du om receptet?