Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inkokta kryddiga plommon

Inkokta kryddiga plommonInkokta kryddiga plommonInkokta kryddiga plommon
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 8plommon
  • 4 dlvatten
  • 2,5 dlströsocker
  • 1kanelstång
  • 8grönpepparkorn- torkade
  • 0,5vaniljstång
  • 2 mskrom- mörk

Servera med

  • 5 dlvaniljglass
  • 2 dlgrädde- vispad
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Gör ett kryss i skalet på plommonen och sänk ned dem i det kokande vatten tills skalet spricker upp. Ta upp och skala. Lägg de skalade plommonen i en skål.

  2. Koka vatten, socker, kanelstång, grönpepparkorn, snittad vaniljstång och rom, cirka 5 minuter till en sockerlag. Häll den het över plommonen. Låt svalna och sedan kallna i kylen.

  3. Ta upp, dela och kärna ur plommonen. Lägg frukthalvorna i dessertglas. Sila och reducera (koka ihop) lagen till hälften i en kastrull. Kyl i kallt vattenbad och ös över ett par skedar av lagen vid serveringen. Servera med vaniljglass blandad med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök