Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Koka upp vatten i en stor kastrull. Gör ett kryss i skalet på plommonen och sänk ned dem i det kokande vatten tills skalet spricker upp. Ta upp och skala. Lägg de skalade plommonen i en skål.
Koka vatten, socker, kanelstång, grönpepparkorn, snittad vaniljstång och rom, cirka 5 minuter till en sockerlag. Häll den het över plommonen. Låt svalna och sedan kallna i kylen.
Ta upp, dela och kärna ur plommonen. Lägg frukthalvorna i dessertglas. Sila och reducera (koka ihop) lagen till hälften i en kastrull. Kyl i kallt vattenbad och ös över ett par skedar av lagen vid serveringen. Servera med vaniljglass blandad med vispad grädde.
Recept från Mitt kök