Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 32g
Kolhydrater: 39g
Recept av Årets kock Johan Backeus på inkokt röding med syltad fänkål, gurka och kokt potatis. Gör egen majonnäs eller köp färdig, till exempel Hellmann’s.
Skär bort skinnet från rödingen och skär fisken i ca 3 x 3 cm stora bitar. Lägg dem glest i en form. Ansa och skär fänkålen tunt, gärna på mandolin, och lägg den bredvid fisken. Koka upp ättika, socker, vatten, fänkålsfrön och 1 msk salt. Häll lagen över fisk och fänkål. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
Koka potatisen mjuk. Skär gurkan i skivor och strö på 1/2 tsk salt.
Majonnäs: Stöt fänkålsfröna i mortel och blanda med majonnäsen.
Låt fisk och fänkål rinna av. Servera fisken med fänkål, gurka, potatis och majonnäs. Garnera eventuellt med dill.