Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En härlig fiskrätt med doft av hav och sommar
Rensa fisken och skär bort huvud och fenor. Skölj fisken och skär den i 3–4 centimeter breda bitar tvärs över ryggbenet.
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad schalottenlök, lagerblad, dillstjälkar, kryddpeppar och ättiksprit i en låg vid gryta med lock. Lägg fisken i den kokande lagen. Sänk värmen och låt den sjuda på svag värme, cirka 7 minuter.
Låt fisken kallna i lagen. Ställ grytan i kallt vattenbad utan lock, så kyls den snabbt. Förvara i kylen.
Gräddfilssås: Blanda gräddfil, majonnäs, worcestersås, citron och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till serveringen.
Servera med kokt färskpotatis, gräddfilssås och sallad med rädisor och gurka. Garnera med gräslöksblommor.
Recept från Mitt kök