Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inkokt makrill med gräddfilssås med dill

En härlig fiskrätt med doft av hav och sommar

Inkokt makrill med gräddfilssås med dill
Inkokt makrill med gräddfilssås med dill
Inkokt makrill med gräddfilssås med dill
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 kgmakrill- färsk , cirka
  • 1 lvatten
  • 1 msksalt
  • 1schalottenlök
  • 1lagerblad
  • 4 stjälkardill
  • 5kryddpepparkorn
  • 2 mskättiksprit- 12 %

Gräddfilssås

  • 2 dlgräddfil
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 tskworcestersås
  • 1 tskcitronsaft
  • 1 knippadill- hackad
  • salt- peppar

Till servering

  • färskpotatis- kokt
  • krispsallad
  • rädisor
  • gurka

Till garnering

  • gräslöksblommor

Gör så här

  1. Rensa fisken och skär bort huvud och fenor. Skölj fisken och skär den i 3–4 centimeter breda bitar tvärs över ryggbenet.

  2. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad schalottenlök, lagerblad, dillstjälkar, kryddpeppar och ättiksprit i en låg vid gryta med lock. Lägg fisken i den kokande lagen. Sänk värmen och låt den sjuda på svag värme, cirka 7 minuter.

  3. Låt fisken kallna i lagen. Ställ grytan i kallt vattenbad utan lock, så kyls den snabbt. Förvara i kylen.

  4. Gräddfilssås: Blanda gräddfil, majonnäs, worcestersås, citron och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till serveringen.

  5. Servera med kokt färskpotatis, gräddfilssås och sallad med rädisor och gurka. Garnera med gräslöksblommor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök