Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Inkokt lax är en klassisk bjudrätt som går bra att förbereda och som alltid är lika omtyckt. Servera med nykokt färskpotatis, sommarsallad och en frisk limeyoghurt.
Skär purjolöken i mindre bitar. Skiva fänkålen, ingefäran och citronen.
Koka upp ingredienserna till lagen i en traktörpanna. Koka under lock cirka 10 minuter.
Lägg ner laxen i lagen. Sjud på svag värme under lock i cirka 12 minuter.
Ta från värmen och låt laxen kallna i lagen. Förvara den sedan i lagen fram till servering. Vill du ta bort skinnet, gör det när laxen är ljummen.
Melonsallad med rädisor: Dela melonen, skrapa ur kärnorna och skär i mindre bitar. Skiva rädisorna tunt. Dela fänkålen och skiva den mycket tunt. Blanda melon, rädisor, fänkål, örter, citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar. Lägg eventuellt upp grönsalladen på ett fat och fördela melonsalladen över.
Recept från Mitt kök