Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inkokt lax 
och melonsallad med rädisor

Inkokt lax är en klassisk bjudrätt som går bra att förbereda och som alltid är lika omtyckt. Servera med nykokt färskpotatis, sommarsallad och en frisk limeyoghurt.

Inkokt lax 
och melonsallad med rädisor
Inkokt lax 
och melonsallad med rädisor
Inkokt lax 
och melonsallad med rädisor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 bitarlaxfilé- benfri med skinn, cirka 600 g
  • 0,5purjolök
  • 1fänkål
  • 50 gingefära- färsk
  • 1citron
  • 1 lvatten
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • dillstjälkar
  • 1 msksalt

Melonsallad med rädisor, 4 portioner

  • 1 litenmelon- till exempel ­cantaloup, cirka 700 g
  • 1 knipparädisor
  • 1fänkål
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 3 mskrapsolja
  • flingsalt
  • peppar- nymalen
  • evgrönsallad

Gör så här

  1. Skär purjolöken i mindre bitar. Skiva fänkålen, ingefäran och citronen.

  2. Koka upp ingredienserna till lagen i en traktörpanna. Koka under lock cirka 10 minuter.

  3. Lägg ner laxen i lagen. Sjud på svag värme under lock i cirka 12 minuter.

  4. Ta från värmen och låt laxen kallna i lagen. Förvara den sedan i lagen fram till servering. Vill du ta bort skinnet, gör det när laxen är ljummen.

  5. Melonsallad med rädisor: Dela melonen, skrapa ur kärnorna och skär i mindre bitar. Skiva rädisorna tunt. Dela fänkålen och skiva den mycket tunt. Blanda melon, rädisor, fänkål, örter, citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar. Lägg eventuellt upp grönsalladen på ett fat och fördela melonsalladen över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök