Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En syrlig inkokt lax som serveras tillsammans med krämig majonnäs och kokta primörer.
Skär laxen i 8 bitar.
Skala och klyfta löken. Skala och slanta moroten.
Koka upp vatten, ättika, kryddor, salt, socker, lök och morot. Låt sjuda cirka 10 minuter.
Lägg i lax och dillkvistar i lagen. Låt laxen sjuda cirka 5 minuter i lagen.
Tag av från värmen och låt laxen svalna i lagen. Förvara kallt fram till servering.
Vispa ihop ägg, vinäger, senap och riven vitlök i en skål. Vispa in oljan i en svag stråle till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med majonnäs, kokt potatis, sparris och rädisor. Toppa med hackad dill.
Recept från Mitt kök