Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inkokt lax med vitlöksmajonnäs

En syrlig inkokt lax som serveras tillsammans med krämig majonnäs och kokta primörer.

Inkokt lax med vitlöksmajonnäsInkokt lax med vitlöksmajonnäsInkokt lax med vitlöksmajonnäs
JENNY GRIMSGÅRD

Laxen

  • 600 glaxfilé
  • 2gula lökar
  • 1morot
  • 1 lvatten
  • 1,5 dlättiksprit- 12%
  • 6kryddpepparkorn
  • 4lagerblad
  • 1,5 msksalt
  • 1 mskströsocker
  • 1 krukadill

Majonnäs

  • 2äggulor
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1 dlrapsolja- neutral

Till servering

  • 600 gpotatis
  • 1 knippagrön sparris
  • 1 knipparädisor
  • 2 mskdill- färsk

Gör så här

  1. Skär laxen i 8 bitar.

  2. Skala och klyfta löken. Skala och slanta moroten.

  3. Koka upp vatten, ättika, kryddor, salt, socker, lök och morot. Låt sjuda cirka 10 minuter.

  4. Lägg i lax och dillkvistar i lagen. Låt laxen sjuda cirka 5 minuter i lagen.

  5. Tag av från värmen och låt laxen svalna i lagen. Förvara kallt fram till servering.

  6. Vispa ihop ägg, vinäger, senap och riven vitlök i en skål. Vispa in oljan i en svag stråle till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

  7. Servera laxen med majonnäs, kokt potatis, sparris och rädisor. Toppa med hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök